2008. július 9., szerda

Útálok címet kitalálni.

Eltelt mégegy nap. Ma majdnem befejeztem a projektet amit rámbíztak. 5 siteot kellett upgradelni és egy codebase alá tenni. Így utólag nem is tudom miért tököltem vele egész múlthéten. amint végleg kész leszek a projekttel csinálok egy hatalmas blogbejegyzést róla, csak nem itt hanem a tech blogomban, a banki.iaeste-n :)
Arról akartam ma írni, hogy milyen más itt a közlekedés Szegeden. Valahogy így tudom elképzelni Amsterdamot is, mert annyi bringás van, és nem dudálják le az útról őket, elengedik, türelmesek velük. Sőt ami még meglepő, a gyalogosokkal is kedvesebbek az autósok. Látszik, hogy vidék, nem rohan senki sem úgy, hogy egy gyalogost ne tudjon átengedni a zebrán, és ne toljon le egy bringást se az útról. Jah és itt mért bírnak rendes bringautat építeni? (minap olvastam, hogy a bringautat ménem tekerdének hívják a járda analógiáján)
Ma egy hamburgeresnél ettünk. 420 pénz egy sima hamburger, nem meki, (tudom az ócsóbb) de ez "normális" hús, zsömle, lilahagyma, és egyéb friss zöldséggel van megrakva. Ez van az Oskola utcában, nem messze a dómtól.
Ma mint eddig mindig, előkészítjük a holnapi ebédet:
  • befűszereztem a csíkokra vágott pulykamellet, hogy holap egy kevés olajon és hagymán megsüssük serpenyőben
  • megfőztük a krumplit, hogy rösti legyen belőle
  • Emese csinált hagymalevest, valami furcsa módon, hogy csak vöröshagyma, fűszer, víz van benne, de annyira nem is rossz
Tehát holnap már csak egy gyors sütés kell majd. Már csak azt nem tudom, hogy vajon melyikkel érdemes kezdeni, a röstivel ugyabban a serpenyőben olajon, vagy a husival?
A válaszokat várom komment formájában.

eof()

2 comments:

sasa írta...

hát ha választani kell hús ízű krumpli és krumpli ízű hús között, akkor inkább az előbbi, szóval sz'tem izzítsátok a serpenyőt a hússal :)

gergely írta...

dehat a huson olyan pac van, hogy annak nem lesz krumpli ize az hotziher... :)
uh elfogadom amit mondasz :)